Natuur & wandelingen

  • Ontelbare wandelmogelijkheden door bossen en langs open velden. Honden moeten steeds aan de leiband, doch er zijn wandelingen genoeg waar je zelden andere wandelaars tegenkomt. Houd wel even rekening met de jachtkalender in de regio. Vanuit de voordeur de Hoge Venen in : ga op ontdekkingstocht. Volg je zin voor avontuur, maar wees verstandig (plaatjes kom je niet altijd tegen)
  • Er zitten heel wat wandelingen in de welkomstmap in ons huisje, maar een interessante link is ook wel: www.ostbelgien.eu/nl/wandelen
  • Laat je verrassen door het Natuurpark Hoge Venen Eifel : www.eifelinfo.nl/hoge-venen-eifel-naturpark-hohes-venn-eifel
  • Meer van Bütgenbach : www.ostbelgien.eu/nl/fiche/bathingplaces/meer-butgenbach
    Niet alleen kan je hier in de zomer genieten van het strandgevoel, de 10km lange toer rond het meer is zeker een aanrader.
  • Meer van Robertville : www.robertville.be
    Neem zeker een kijkje op hun website ivm openingsuren. Honden niet overal toegelaten.

ONZE AANRADER - Het ongerepte Trôs-Marets-dal (zie foto's) :

De wandeling door het Trôs-Marets-dal bij Malmedy is adembenemend en is geschikt voor (familie)wandelingen en wandelingen met de hond. De route ligt in de onmiddellijke omgeving van de Hoge Venen en biedt buiten veel afwisseling ook heel wat verschillende landschappen.

De route verloopt langs een pad dat gedeeltelijk door staaldraad beveiligd wordt. Het pad loopt constant langs het water tussen rotsen en stenen. Verderop loopt het pad omhoog en stap voor stap verlaat men het dal.

Via een typische wandelweg bereikt men de Targnon-beek, een uitloper van de Hoge Venen. De route langs het pad loopt uiteindelijk door de open velden tot aan Ferme Libert. 

 

Start- en eindpunt is het hotel-restaurant Ferme Libert direct aan de afdaling. Er is voldoende parking. Op een informatiebord staan de belangrijkste details van de wandeling en een wegwijzer duidt de start aan.